2020 m. spalio 13 d., antradienis

Spalio 13, ketvirta paliaubų diena

 

Spalio 13, ketvirta paliaubų diena

 

Stepanakertas po apšaudymų, TASS nuotrauka

Paliaubos tęsiasi, karo veiksmai ir civilių gyvenviečių apšaudymas – taip pat. Vis daugėja šūvių informaciniame fronte. Čia abi kariaujančios pusės aršiausiai kaunasi dėl Hadruto – abi stengiasi įtikinamiau parodyti, kad būtent ji kontroliuoja šį miestą. Armėnai skleidžia informaciją apie specialius Azerbaidžano karių būrius, kurie slapta prasmunka į priešo kontroliuojamas gyvenamas vietoves išskleidžia Azerbaidžano vėliavą, nusifotografuoja, ir skubiai sprunka atgal. Na, manęs neįtikino, bet ne į mane tokiomis informacinėmis žinutėmis ir šaudo.

Armėnijoje surinkta daugybė nesprogusių modernių turkiškų ir izraelietiškų raketų, užtaisų, dronų ir jų liekanų. Vien Stepanakerte rasta 673 vnt. raketų ir kasetinių užtaisų. Nėra abejonių, kad didelė dalis šio turto nukeliaus į Rusiją, bus išstudijuota ir neužilgo panašius konstrukcinius sprendimus pamatysime „analogų neturinčiuose“ rusiškuose ginkluose ir karinėje technikoje. Ir tai nedžiugina.

Kremlius skelbia, kad Turkija palaiko paliaubų susitarimą, turkai sakosi palaikysiantys Azerbaidžaną iki galutinės pergalės.   

Vokietija spaudžia Turkiją susilaikyti nuo provokacijų Viduržemio jūroje  ir palaiko Kiprą su Graikija ginče dėl dujų telkinių žvalgybos ir eksploatacijos.

Vis daugėja pranešimų apie toliau aštrėjančią padėtį Sirijoje.

Tiek šiandien užteks, antraip teks kartoti tai, ką jau parašiau šią ir praeitą savaitę.

Tikriausiai laikas pakalbėti apie Baltarusiją.

Nuotraukoje – vaizdai iš Stepanakerto ir iš Gendžė. Kiekviename kare labiausiai kenčia civiliai

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą