2018 m. lapkričio 8 d., ketvirtadienis

QN-506: kinų "Terminatorius" su ... kondicionieriumi

Neseniai aprašinėjau kinų mašiną, panašią į rusišką BMPT "Terminator", kurios nuotraukos buvo "netyčia" nutekintos prieš paroda Zuhai Avia Show 2018 Kinijoje: Šarvuota paramos ugnimi mašina iš Kinijos. Pagaliau pasirodė oficiali informacija. Internetas vėl pilnas pagiriamųjų aprašymų - ypač entuziastingi rusai. O kaipgi, juk pagaliau kažkas dar ėmėmsi konstruoti mašiną, panašią į rusišką BMPT "Terminatorius".

Ant mašinos viršaus dar pastatė ir stebėjimo bei taikymosi "galvą", iškeliamą aukštyn ant stiebo. Puikus sprendimas: matyti toliau, galima apsidairyti saugiai iš už kliūties. Nieko keisto - mašinos kūrėja pristatoma Kinijos firma Wuhan  Guide Infrared, besispecializuojanti tokių sistemų kūrime. Galima apžiūrėti detaliau:

Įgulos darbo vietos viduje atrodo šiuolaikiškai ir įspūdingai. Šiek tiek vėliau parodysiu su tuo modernumu šiek tiek komiškai susijusią detalę.

O dabar pažiūrėkime, dėl ko buvau teisus ir dėl ko klydau savo ankstesniame tekste, preliminariai vertindamas mašiną.
30 mm patrankėlė yra rusiškos 2A72 kopija. Šis pabūklas šaudant labai vibruoja ir dėl to yra netaiklus. Todėl, kaip ir minėjau, jam reikalinga kokia nors palaikanti atrama.
Suklydau dėl nevaldomų raketų - jos yra ne 57 mm sovietinio S-5 tipo, o 70 mm amerikietiško tipo. Gali būti, kad iš šio įrenginio galima naudoti ir tokias pačias valdomas, lazerio spinduliu nutaikomas  raketas, kas laaabai padidina jų efektyvumą. O dviejų tipų valdomos raketos galės šaudyti ir į tankus, ir į dronus bei kitus oro taikinius.
Iki 10 km atstumu taikinius galės apšaudyti smogiamasis dronas,

o žvalgybą vykdyti quadrokopteris.

Pasirodo, ta juokinga privirinta lentynėlė, blokuojanti automatinės gynybos nuo raketų ir granatų įrangą, ir buvo skirta vienam vieninteliam tikslui - parodoje ant jos pastati droną ir pademonstruoti parodoje 😊
O čia piešinukas, demonstruojantis kaip viską gali naikinti ši baisi kinų šarvuota mašina. Taip nesunku viską piešti su kompiuteriu 😊
Pakartosiu tai, ką buvau rašęs praeitame tekste - mašina nėra kovinė, ji skirta tik demonstracijai parodoje, o pats bokštelis jeigu ir bus panaudotas, tai tik ateityje sumontuotas ant kitų mašinų. Šis tanko korpusas paaukštintas "skardiniais" šarvais tam, kad jame tilptų visos tos gražios darbo vietos, kad jas galėtų patogiai apžiūrėti lankytojai. O labiausiai komiška šioje istorijoje yra tai, kad sugrūdus tiek elektronikos į parodai skirtą mašiną ji nėra normaliai aušinama, todėl teko pasirinkti visiškai netradicinį, dar niekda nematytą sprendimą - gale bokštelio pritvirtinti paprasčiausią buitinį kondicionierių, kad neperkaistų ir nenusproginėtų tie visi gražiai viduje mirgantys ekranai ir įgulos darbo konsulės.

Juokingiausia skaityti rusų forumuose pagarbiai aprašinėjamą kondicionierių, kaip "kietą" kinų sprendimą kovinėje mašinoje 😊
Gale dar sumontuotakamera, jau įprasta šarvuotose mašinose, leidžianti stebėti aplinką 360 laipsnių 

Taigi, matome gana įdomų demonstracinį bokštelį, į kurį sudėta visko tiek, kiek įmanoma. Kad jis būtų tinkamas montuoti kovinėse mašinose dar teks gerokai padirbėti. Visgi daryčiau prielaidą, kad bokštelis taip ir liks demonstraciniu, nors jį pamatysime dar ne vienoje parodoje, sumontuotą ir ant kitų šarvuotų tipų mašinų.
Ne viskas auksas, kas žiba

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą